Online vysielanie Kommersantu: najnovšie správy a vyjadrenia zo zasadnutia výkonného výboru WADA. "Prípad za súdom": rusada napadne v prípade pozastavenia účasti Ruska na medzinárodných súťažiach Vylúčenie z účasti

Vylúčenie z účasti

prvé písmeno "o"

druhé písmeno "t"

tretie písmeno "c"

Posledné bukové písmeno "d"

Odpoveď na otázku „Vylúčenie z účasti“, 5 písmen:
odklon

Alternatívne otázky v krížovkách na slovo výzva

Spojovací kus potrubia určený na zmenu smeru potrubia počas inštalácie

„obžaloba“ sudcu

Pozastavenie funkcie sudcu

Miesto pridelené niekomu na vyhľadávanie a ťažbu zlata

Bočné rozvetvenie

„ale passaran“ kandidátovi

Vyhlásenie o pozastavení

Bočná vetva

Definícia slova tap v slovníkoch

Nový výkladový a odvodzovací slovník ruského jazyka, T. F. Efremova. Význam slova v slovníku Nový výkladový a odvodzovací slovník ruského jazyka, T.F.Efremova.
sprevádzať a doručovať koho kde Presunúť alebo zmeniť smer cesty čohokoľvek Neprijímanie alebo odstraňovanie koho, čoho ako nevhodné, nevhodné Žiadosť jednej zo strán na odvolanie svedka, sudcu, prokurátora...

Výkladový slovník Ruský jazyk. S.I.Ozhegov, N.Yu.Shvedova. Význam slova v slovníku Vysvetľujúci slovník ruského jazyka. S.I.Ozhegov, N.Yu.Shvedova.
-a, m cm, odobrať. Žiadosť o vylúčenie z účasti na niečom. (oficiálne). O. sudcovia. Napíšte, vyhláste alebo oznámte. kandidátovi. * Odvrátiť zrak (hovorovo) - odviesť pozornosť, klamať.

Príklady použitia slova stiahnutie v literatúre.

Iba pochmúrne odhodlanie Meiny Gladstone a tuctu jej priaznivcov v Senáte umožnilo pokračovať vo vojne napriek obrovským stratám, hoci miliardy hlasov Althingi a Poradná rada AI požadovali okamžité odklon vojska.

Ak sa obrátite do nedávnej minulosti, spomeniete si, že kedy výzva vojska z oblasti Berdičev a Novograd-Volynsk ste mali vážnejšiu líniu - r.

Najprv pre sako, pre odklon oko, postavili sme túto krabičku a teraz.

A prečo by vodca začínal rozhovor takým hrozivým tónom, keby sa frontové velenie nezobudilo ani okružným spôsobom, cez operačné oddelenie, ak nie cez samotného náčelníka generálneho štábu, otázka tzv. výzva vojska na lavom brehu Dnepra?

Slúži na vetranie a odklon výpary z najbližšej stanice metra.

Ruská antidopingová agentúra (RUSADA) sa odvolá proti verdiktu Svetovej antidopingovej agentúry (WADA) o zbavení organizácie dodržiavania predpisov a následných sankciách vrátane štvorročného pozastavenia účasti národného tímu na veľkých medzinárodných súťažiach. . Rozhodlo o tom valné zhromaždenie členov RUSADA, na ktorom sa zúčastnil aj prezident Ruského olympijského výboru (ROC) Stanislav Pozdnyakov.

„Valné zhromaždenie RUSADA po diskusii plne podporilo odporúčania dozornej rady prijaté minulý štvrtok. Záujmy agentúry na Športovom arbitrážnom súde v Lausanne (CAS) a ďalších konaniach bude zastupovať Schellenberg Wittmer, “uviedol Pozdnyakov.

Ďalším krokom ruskej strany bude podpísanie zodpovedajúceho listu v mene generálneho riaditeľa RUSADA Jurija Ganusa a jeho ďalšie zaslanie WADA. Malo by sa tak stať ešte tento rok. Potom druhá strana podá návrh na súd.

Treba podotknúť, že na rokovaní valného zhromaždenia nebol prítomný šéf agentúry.

"Čakáme na podpísaný dokument o dnes prijatom rozhodnutí a potom budeme pripravení poskytnúť príslušné pripomienky k tejto téme," cituje RIA Novosti zástupkyňu šéfa RUSADA Margaritu Pakhnotskaya.

Predtým samotný ROC podporil odporúčania dozornej rady jednomyseľným rozhodnutím. V súlade s predpismi CAS má agentúra právo v tomto prípade konať ako tretia strana. Podľa Pozdňakova už je olympijský výbor, ktorý bude zastupovať jeho záujmy v CAS. Bude to Švajčiar Claude Romani.

„Som presvedčený, že ruskí športovci by mali ísť na hry v Tokiu ako súčasť tímu, ktorý vytvorí národný olympijský výbor ako je napísané v olympijskej charte. Urobíme všetko pre to, aby naši športovci súťažili na olympiáde v Japonsku vo farbách ruskej trikolóry, “povedal funkcionár.

Prezident ROC zdôraznil, že ruský národný tím bude pokračovať v príprave na olympijské hry v roku 2020 bez ohľadu na rozhodnutie súdu. Pokiaľ ide o trvanie procesu, v predpisoch, na ktoré musí WADA kontaktovať CAS. Pripomeňme, že ak sa prípad natiahne, trest sa predĺži.

„Existujú predpoklady, že tento príbeh by sa mohol skončiť tesne pred začiatkom hier alebo dokonca neskôr. Od momentu výberu arbitrov, a to je dlhý proces, uplynú asi tri mesiace, kým padne rozhodnutie, “vysvetlil Pozdnyakov.

Dodal, že momentálne záujmy olympijské hnutie Rusko je v rozpore s Kódexom zhody a Olympijskou chartou. Podobný postoj zaujal aj Ruský paralympijský výbor (RPC), ktorého záujmy sú tiež rozhodnutím WADA dotknuté.

„Na zasadnutí výkonného výboru GKR boli dôkladne zvážené všetky aspekty tohto konfliktu, ako aj odporúčania dozornej rady RUSADA. Keďže medzi stranami vznikli spory, o takýchto veciach sa rozhoduje na súde, ktorým je v športe CAS. Presne na tom sme sa dohodli, “- poznamenal prezident PKR Vladimír Lukin.

"Nikdy nevieš, na ktorej strane bude súd."

Rusko reagovalo pozitívne na rozhodnutie RUSADA napadnúť verdikt WADA. Takže podľa bývalého majstra sveta v boxe Nikolaja Valueva boli obvinenia spočiatku neopodstatnené, a preto je správnym východiskom obrátiť sa na súd.

„Dnes sme jedinou krajinou, ktorá bola povinná poskytnúť úplné údaje z antidopingového laboratória, a urobili sme to, súhlasili so všetkými požiadavkami a požiadavkami WADA. Zodpovedáme tomu, čo sa od nás vyžaduje, ale otázkou je, že neexistujú adekvátne dôkazy o tom, že bolo niečo skreslené, všetko je len slovami, takže prípad je na súde,“ cituje Valuev TASS.

Aj k téme

"Úmyselná úprava": Spojené kráľovstvo oznámilo, že Rodčenkov manipuloval s údajmi moskovského antidopingového laboratória

Vyšetrovací výbor Ruska oznámil, že má dôkazy o účasti Grigorija Rodčenkova pri manipulácii s elektronickými...

Právna spoločnosť vybraná ROC na zastupovanie záujmov RUSADY na súde už má skúsenosti s prácou s ruskou stranou. Však šéf Federácie lyžiarske preteky Rusko (FLGR), že pre úspešný výsledok procesu je potrebné vykonať dôkladnú prácu.

„Dnešné rozhodnutie bolo jediné správne, iná možnosť neexistuje. Títo právnici sú ľudia, ktorých poznáme, so Schellenbergom Wittmerom naša federácia spolupracovala pred hrami v Pyeongchangu. Majú skúsenosti, ale keď idete na súd, nikdy neviete, na ktorej strane bude,“ zdôraznil Vyalbe.

Poslanec Štátnej dumy Ruskej federácie a prezident Ruskej federácie curlingu (FKR) Dmitrij Sviščev zároveň navrhol, aby ruská strana úplne spochybnila verdikt WADA, keďže súd je naďalej pod obrovským tlakom západné médiá. Zároveň vyjadril nádej v pozitívny výsledok prípadu.

„Dúfam, že napokon nielen sovietsky súd je najhumánnejší, ale bude ním aj CAS, pretože prípad sa týka živých ľudí, čistých športovcov, ktorých česť a práva môžu byť dotknuté. Preto veľmi dúfam, že právnici, ktorí budú obhajovať naše stanovisko, budú dobre pripravení, pristúpia k prípadu argumentačne a s dobrou dôkaznou základňou. A ak nie úplne, tak aspoň čiastočne budú môcť brániť záujmy krajiny a našich športovcov,“ povedal Sviščev.

9. decembra sa vo švajčiarskom Lausanne koná zasadnutie výkonného výboru Svetovej antidopingovej agentúry (WADA). WADA akceptovala odporúčania výboru pre dodržiavanie pravidiel a pozastavila Rusku účasť na veľkých medzinárodných súťažiach na štyri roky. „Čistí“ ruskí športovci budú môcť podávať výkony pod neutrálna vlajka... WADA tiež oznámila, že ak sa ruský národný tím dostane na MS 2022 do Kataru, bude hrať bez vlajky a hymny. Na majstrovstvá Európy vo futbale 2020 sa tieto obmedzenia nevzťahujú. Najnovšie správy a vyjadrenia sú v online vysielaní Kommersantu.

17:57 ... „Myslím si, že všetky otázky a pripomienky, ktoré dostali, dostali odpovede. Preskúmala sa rovnaká databáza ako WADA. Technické správy neboli prezentované, na webe WADA sa objavili až v piatok ráno. Naši odborníci poskytli presvedčivé vysvetlenia, ale neboli vypočutí, “poznamenal tiež pán Kolobkov.

Verí, že Rusko v tomto smere odviedlo „neuveriteľnú prácu“: „Reformovali sme v podstate celý systém, máme nové vedenie laboratória. Stalo sa tak v spolupráci s poradcami Svetovej antidopingovej agentúry. Pracujú tu už dva roky. A z hľadiska legislatívy ministerstvo športu neustále podlieha UNESCO, Rade Európy, robíme všetko “.

17:52 . Ruský minister športu Pavel Kolobkov na tlačovej konferencii povedal, že "je príliš skoro hovoriť o sankciách".„RUSADA má 21 dní na to, aby pripravila odpoveď – súhlasím alebo nesúhlasím. Ak nesúhlasíte, potom WADA v krátkom čase pošle vyhlásenie o žalobe Športovému arbitrážnemu súdu (CAS), ktorý posúdi všetky dôkazy od nuly. Uskutoční sa objektívny proces, pri ktorom budú vypočutí všetci svedkovia, “povedal pán Kolobkov.

17:37 . Športový komentátor Kommersant FM Vladimir Osipov o vplyve rozhodnutia WADA na ruský šport.

Vladimír Osipov:

A potom štandardný príbeh: Moskva je v ringu, nepriatelia sú všade naokolo, toto je politická objednávka a každý chce vraziť klin medzi nás a celý svet. Vážne? Dokázaný fakt: športoví funkcionári, ktorí boli za to zodpovední, povolili to, čo sa stalo, teda vyčistili laboratórne údaje. Veľké materiály sú publikované na federálnych kanáloch, kde hovoria, že vstúpili na základňu na diaľku, bola vyčistená. SZO? Rodčenkov a jeho spoločnosť. Do základne, ktorá nikdy nebola pripojená na internet.

17:07 ... Predbežný účet Ruska, ktorý WADA vydá na vyšetrovanie, je o niečo menej ako 5 miliónov dolárov a suma bude rásť, uviedol šéf WADA Craig Reedy.

16:54 . Medzinárodný paralympijský výbor (IPC) považuje rozhodnutie WADA za správne."Zdá sa, že tí, ktorí sú zodpovední za manipuláciu s údajmi z moskovského laboratória pred ich odovzdaním WADA, urobili všetko, čo bolo v ich silách, aby porušili princípy spravodlivého a čistého športu," uviedol IPC vo vyhlásení.

16:32 ... Uviedol to MOV predstavitelia olympijského hnutia podporili rozhodnutie WADA.

16:30 ... Šéf výboru pre dodržiavanie pravidiel Jonathan Taylor povedal, že WADA vážne uvažovala o úplnom vylúčení ruských športovcov z veľkých medzinárodných súťaží, no nakoniec sa rozhodla tak neurobí, aby dala šancu novej generácii ruských športovcov. športovcov.

16:25 ... WADA si nie je istá, či sankcie proti Ruské športy stihne vstúpiť do platnosti do leta olympijské hry 2020 v Tokiu. Športovci, ktorí sa v minulosti dopustili porušenia antidopingových pravidiel, však na OH v Tokiu nepustia.

16:24 ... Ruská futbalová reprezentácia môže hrať vo výbere MS 2022, rozhodnutie výkonného výboru WADA sa týka len záverečného turnaja, vysvetlil šéf výboru pre dodržiavanie predpisov.

16:18 ... „Po prvý raz v histórii svetového antidopingu boli (aplikované) takéto prísne sankcie proti takej veľkej jurisdikcii. Bolo nám povedané, že práca RUSADY bola efektívna. Z tohto dôvodu neexistuje dodatočný dohľad nad RUSADA počas štyroch rokov. Dve podmienky dodržiavania RUSADA boli kritické – prístup do laboratórnej základne,“ povedal šéf RUSADA Jurij Ganus.

16:16 ... WADA spresnila, že rozhodnutie o zákaze predvádzania hymny ruským športovcom padne dodatočne.

"Termín pre zákaz účasti ruských športovcov na medzinárodných súťažiach WADA môže byť upravený," povedal Jonathan Taylor.

16:07 ... Šéf RUSADY Jurij Ganus povedal, že 19. decembra s najväčšou pravdepodobnosťou rozhodne Dozorná rada RUSADY o odvolaní na CAS, ale perspektívy zrejme nie sú.

16:05 ... Ruský premiér Dmitrij Medvedev povedal, že ruské športové organizácie by sa mali proti rozhodnutiu WADA odvolať. Samotné rozhodnutie označil za "pokračovanie protiruskej hystérie, ktorá nadobudla chronickú formu".

16:03 ... Uviedla to WADA medzinárodné federácie sú povinné zbaviť Rusko turnajov, na ktoré už boli získané práva.

16:01 ... WADA verí, že v prípade odvolania zo strany Ruska sa rozhodnutie Športového arbitrážneho súdu nebude líšiť od toho, ktoré prijala organizácia.

15:55 ... Po zákaze to povedal aj Jonathan Taylor WADA v ruštinešportovci sa nesmú zúčastniť na olympijských hrách pod značkou „olympijský športovec z Ruska“.

"Ak sa ruská reprezentácia dostane na Majstrovstvá sveta vo futbale 2022 v Katare, bude hrať bez vlajky a hymny," uviedol šéf výboru pre dodržiavanie pravidiel.

15:53 ... „Každý ruský športovec bude prijatý do súťaže individuálne, konečné slovo bude mať Sports Rozhodcovský súd v Lausanne, “povedal Jonathan Taylor.

15:52 ... „RUSADA bude obnovená o štyri roky, ak dokáže preukázať nezávislosť práce a súlad s normami,“ povedal šéf výboru pre dodržiavanie predpisov.

15:49 . « WADA pozastaví účasť 145 športovcom na olympijských a paralympijských hrách s podozrivými vzorkami, ak ešte neodišli zo svojej kariéry, “povedal Jonathan Taylor, predseda výboru pre dodržiavanie pravidiel WADA.

15:47 . « hlavnou úlohou WADA - Chráňte čistých športovcov. Ale práca ešte nie je dokončená, teraz sa musíme sústrediť na implementáciu odporúčaní výboru pre dodržiavanie pravidiel, “- povedal zvolený prezident WADA Witold Banka.

15:17 ... Rozhodnutie WADA v Rusku platí pre všetky svetové šampionáty vrátane. Olympiády, paralympiády, majstrovstvá sveta, ale nie pre regionálne turnaje – vysvetlil hovorca WADA James Fitzgerald.

15:15 ... Tlačová konferencia WADA sa začala.

15:15 ... Ruská futbalová únia (RFU) zatiaľ nezískala stanovisko Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) rozhodnutím WADA a dúfa, že z ich strany nedôjde k žiadnym obmedzeniam pre národné tímy a turnaje v Rusku, uviedol riaditeľ komunikácie RFU Kirill. Melnikov.

Zástupkyňa generálneho riaditeľa RUSADA Margarita Pakhnotskaya o rozhodnutí WADA:

Bohužiaľ, rozhodnutie sa pre RUSADU očakávalo. Pravdepodobne je to ďalšia udalosť, ktorá by mala prinútiť všetkých ľudí, ktorí sa dnes podieľajú na rozvoji a organizácii ruského športu, aby sa zamysleli nad tým, čo sa robí správne a čo nie. RUSADA bude zase pokračovať v tom, čo robila posledné dva-tri roky. Agentúra nie je nijako poškodená na svojich právach - ani administratívnych, ani funkčných, preto aj vykonáme vzdelávacie programy, testovanie športovcov, vyšetrovanie, predkladanie prípadov na pojednávania a pod.

Rozhodnutie WADA prácu agentúry nijako neovplyvní, ide len o takú právnu kazuistiku. Agentúra bola zbavená súladu, pretože agentúra zo strany Ruskej federácie je signatárom kódexu.

14:54 ... „Musíte jazdiť pod akoukoľvek vlajkou, kto môže za to, že je v takejto situácii. Budem podporovať týchto športovcov,“ komentoval Interfax „perspektíva účasti Rusov v športové udalosti pod neutrálnou vlajkou prvý podpredseda výboru Štátnej dumy pre telesnú kultúru a šport Vjačeslav Fetisov.

V skutočnosti, ak sme vy a ja vlasteneckí občania a ak chceme, aby bol náš šport naozaj čistý, tak poviem paradoxnú vec – toto pozastavenie vo veľmi tvrdej forme na štyri roky treba len vrelo privítať. Pretože v konečnom dôsledku musíme priznať, že počnúc 50. rokmi 20. storočia, keď náš domáci šport Ukázalo sa, že sme súčasťou globálneho športového hnutia, podvádzali sme ...